lauantai 16. marraskuuta 2013

KYSYMYSPOSTAUKSEN VASTAUKSET

KYSYMYKSET MUSTA

voitko puhua jollain videolla saksaa? Heti alkuun tämmönen iisi tehtävä :D Pahoittelen, mutta en taida uskaltaa tehdä mitään videota, varsinkaan sellaista missä puhun saksaa...

Farkut vai collarit? Ehdottomasti farkut! Mun mielestä collarit on ahdistavammat päällä...


t-paita vai toppi? Toppi


neulepaita vai huppari? Neulepaita, ne näyttää paljon kivemmilta ja on jotenkin helpompi pitää päällä kun niissä ei ole vetskareita tai mitään nyörejä...


saksa vai suomi? Hahaa noi on kirjoitettu pienellä, jolloin ne tarkottaa kieliä! Kielenä suomi on  tietty niin paljon helpompaa mulle, mutta samalla se on niin tylsää :D Joten saksa!


eurooppa vai pohjois-amerikka? ok ok ehkä tossa edellisessä kysymyksessä tarkotettiinki niitä maita... Noo opettelis kirjottamaan ne isolla :D Mutta siis ehdottomasti Eurooppa, mua ei ikinä oo oikeen kiinnostanut jenkit... Toisaalta Kanadassa oli siisti paikka!


Lasi on puolillaan, onko se puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä? Puoliksi täynnä. Jos siellä kerta on vettä niin se on lähempänä täyttä haha. 


facebook vai instagram? instagram


syksy vai kevät? Syksy!!! Vihaan kevä
ttä :D

vuosi 2010 vai vuosi 2014? Mulla ei just nyt ole mitään hajua mitä vuonna 2010 tapahtu, niin sanotaan sitten vaikka vuosi 2014. Tulevaisuus kiehtoo muutenkin mua paljon enemmän!

hevoset vai lehmät? Lehmät ihan vaan siks, että niistä saa maitoa ja mä pelkään vähän hevosia.


perhe-elämä kotimaassa vai paljon rahaa -> paljon matkustelua? Tää on vaikee... Taidan sanoo paljon rahaa ja matkustelua.


Olisitko halunnut opiskella nuorempana saksassa? No oishan se ollu siistiä, mutta kyllä mä vielä tänne opiskelemaan ehdin tulla!
KYSYMYKSET VAIHDOSTA

mitä muita maita mietit kun saksaa?  Olin eka lähössä Espanjaan, mut sit jänistin. Sit mietin Ruotsia, mutta iskä ei antanu lupaa ja sit päädyin Saksaan :D


minkä järjestön kautta olet? STS:än


minkälaisella saksan taidolla lähit? Ootko pärjänny sillä hyvin? Olin opiskellut kolme vuotta saksaa, b2 kieli siis. Kyllähän mä perus kielioppiasiat olin ehtinyt oppia just sopivasti, mutta olihan se silti aika noh... Ei kauheen hyvä taso :D Ja olen pärjännyt ihan tosi hyvin sillä! Varsinkinkun mun perhe on niin ihanan auttavainen tän kielen suhteen ja jaksaa kuunnella mun möngerrystä kun kaikki kielioppi ja lausunta menee ihan pieleen :D Pakko kyllä sanoa, ettei kavereiden hankkiminen ollut ihan kaikista helpointa, kun en osannut keskustella saksaksi... Mutta kyllä se siiitä! :)

miten puhuit saksaa mennessäsi? En puhunut, siinä se juttu onkin :D Siis olin kyllä opiskellut sitä, mutten oikeasti osanut muodostaa kunnollisia lauseita haha. Eli siis ekoina päivinä mentiin semmosella kyllä, ei, okei sanavarastolla :D Ja se on muuten sitten toinen juttu, nimittäin se ääntäminen... Pystyn vaan kuvittelemaan minkälainen aksentti mulla oli kun tulin tänne :D Mutta vaan puhumalla oppii ja en todellakaan suosittele ekana puhumaan englantia! Sillon kasvaa se kynnys alottaa puhua sitä kohdemaankieltä liian suureks ja sitten katuu myöhemmin ettei aloittanut sitä jo aikaisemmin.

kun saavuit Saksaan, tuntuko ettet ymmärrä lähes mitään mitä ympärillä puhutaan? Siis joo ihan ekana päivänä siellä lentokentällä kun tapasin mun hostvanhemmat se oli aika mielenkiintoista... Ymmärsin kyllä että ne oli tosi iloisia mun tulosta, muttei mulla ollut oikeasti mitään hajua, että mitä ne sanoi. Mut sekin johtu siitä, että olin niin sekasin siitä tilanteesta :D Mutta ekoina kolmena neljänä päivänä musta tuntu, että tää perhe puhuu keskenään ihan eri kieltä kun mitä ne mulle puhui... Mutta ekan viikon jälkeen se alkokin jo parantua ihan huimaa vauhtia!


puhuttiinko sulle aluksi englantia? / 
tuleeko siellä puhuttua englantia?Ei puhuttu ja en itekkään ole puhunut! Johtuen ensinnäkin siitä, ettei mun hostperhe eikä myöskään nuoret täällä yleisesti osaa puhua hirveen hyvin sitä ja muutenkin mähän tulin tänne oppimaan saksaa! :D Ok joitain sanoja mun hostsisko käänsi mulle alussa englanniksi, kun en vaan ymmärtänyt... 

Jos saisit nyt päättää, kun tiedät millaista on olla vaihtarina, mihin/millaiseen maahan menisit josset saisi valita saksaa? Jos ei tarttisi miettiä mitään rahaa eikä mitään, niin menisin varmaan Kanadaan! Toisaalta olis houkutellut mennä jonnekkin Chileen tai Etelä-Afrikkaan, mutten ois ikinä saanu lupaa mennä sinne.

oletko tyytyväinen elämääsi nyt? Olen! 


miten vanhempasi suhtautuivat kun sanoit haluavasi vaihtoon vai ehdottivatko he itse? Tää onkin vähän pidempi juttu... Mä olin siis kesällä 2012 kielikurssilla ja sen jälkeen tuli semmonen fiilis että mä haluun vaihtoon. Olin sitä ennen jo monta vuotta unelmoinut siitä, mutta olin aina ajatellut ettei se tulis ikinä onnistumaan. Sen matkan jälkeen alkoikin sitten piiiiitkä suostutteluprosessi, että mun vanhemmat päästäis mut vaihtoon. Mun kohalla se ei siis tapahtunut niinkuin muilla, että vanhemmat sanoo heti ok siitä vaan! En olis ikimaailmassa puoltoista vuotta sitten uskonut, että olisin nyt vaihdossa!!
miten päädyit vaihtoon? Nii no olin lukenut kaikkia vaihtariblogeja ja unelmoinut vaihtoon lähtemisesta ja sitten kävikin noin, niinkuin tossa ylempänä kerroin.


 Ja 

6 kommenttia:

 1. ääh missasin ton postauksen mis pyysit noita kysymyksiä...!:< mutjoo mulla olis ollu viel jotain kysymyksiä::D eli ootko tyytyväinen Sts:ään? Onko sun koulu millanen ja ootko saanu sun luokalta paljon kavereita? ja miten ne siel yleensäkin suhtautuu suhun? jaja millanen sun hostperhe ja aluevalvoja on?:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan noihin kysymyksiin ens postauksen lopussa! :)

   Poista
 2. Mikset saanut lupaa mennä Ruotsiin?! :o

  VastaaPoista
 3. Mä en itekkään ihan täysin ymmärrä sitä, mutta mun isän mielestä ruotsi ei oo niin tärkee kieli oppia... tai siis kun sitähän puhutaan vaan suomessa ja ruotsissa :D Tai sitten se meinas että ruotsia oppii muutenkin ettei se niin vaikee kieli oo... en tiiä mut jokatapauksessa se ei tykänny siitä ideasta vaikka onkin ite opiskellut ruotsiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa:D Ite oon nimittäin haaveillu pääseväni Ruotsiin vaihtoon :D

   Poista
  2. Jos sä pääset lähtee sinne niin mee ihmeessä!!! :D Jos aikoo jäädä suomeen asumaan tau mennä vaikka Ruotsiinki opiskelemaan niin se on ihan tosi hyvä jos osaa ruotsin! :)

   Poista

Kiitos kommenteista! <3