lauantai 7. joulukuuta 2013

WEIHNACHTSMARKT osa 2.

Heei kaikille! Tässä vielä lisää kuvia sieltä Hannoverin joulumarkkinoilta. 
Olin kuullu, että tuolla markkinoilla on joku suomalainen kylä ja jotain semmoista, mutta tämän kojun kun näin saatoin ehkä vähän hihkasta ja sännätä katsomaan lähempää mitä sieltä löytyy. Sillon ton kojun edessä ei ollut ketään katselemassa ja kun mä menin siihen tervehti myyjä mua iloisesti saksaksi ja sanoi että terveisiä Suomesta. En malttanut pidättää innostustani ja sanoin vaan, että mä tulen suomesta (saksaksi siis). Siihen se myyjä: "Häh. Ihanko totta?!" ja sitten me alettiin puhua suomea. Hauskaa tavata suomalaisia täällä saksassa! Se muuten kysy että mitä alaa mä opiskelen kun kerroin, että oon vaihdossa... Siis vasta lukiossahan mä oon :D

Tossa ekassa kojussa myytiin siis hunajia ja semmosia muita pieniä purnukoita, mutta sitten oli vielä erikseen oikein suomalainen kylä! Sieltä sai ostettua muunmuassa loimulohta, poroa, glögiä ja tietysti paljon erilaisia alkoholijuomia. Niin ja sitten siellä oli vielä erikseen kojut missä myytiin suomalaisia elintarvikkeita! Ja vielä vähän lisää alkoholia...
Olin tuolla joulumarkkinoilla siis mun mummun ja sen serkun kanssa, jotka oli tulleet Suomesta asti tänne viettämään viikonloppua ja kiertelemään Hannoverin joulumarkkinoita.
Että noi jouluvalot näytti niin hienolta livenä! Oli kyllä kiva viikonloppu, kannattaa ehdottomasti jos joskus on mahdollisuus tulla Saksaan joulumarkkinoille :)

Tässä vielä ne vastaukset pariin kysymykseen, jotka ei ehtinyt siihen kysymyspostaukseen:
ootko tyytyväinen Sts:ään?
Juu olen, ei mulla mitään ongelmia sen kanssa ole ollut! :)

 Onko sun koulu millanen ja ootko saanu sun luokalta paljon kavereita? 
Mun koulu on siis käytännössä kuin Suomen lukio, jossa oon alimmalla luokassa. Eroja Suomen kouluun on se, että me pysytään aina samassa luokassa eikä oikeen ihmiset kauheasti vaihdu päivän mittaan. Ja sit nii meillä ei ole minkäänlaista kouluruokailua.. Ja juu oon mä pari semmosta ihan ok kaveria luokalta saanut, keiden kanssa kuljen aina busseilla kotiin ja silleen :) 

ja miten ne siel yleensäkin suhtautuu suhun? 
Ei ehkä ihan niin innokkaasti kun vois kuvitella esim jossain amerikassa, mutta siis positiivisesti suhtautuu ja on valmiita auttamaan aina kun pyydän apua! 

jaja millanen sun hostperhe ja aluevalvoja on?
Mun host perhe on aaaaivan ihana, en olis osannut kuvitella parempaa <3 Mulla on siis hostvanhemmat, -sisko (18v) ja -veli(20v). Se veli ei kuitenkaan asu enää kotona. Niin ja sitten maailman ihanin kissa! 
Ja mun aluevalvoja on kai ihan hyvä, en oo vaan kauheasti ollut tekemisissä sen kanssa, kun ei oo ollut tarvetta :D

2 kommenttia:

  1. Aivan upeita kuvia! Saksa on kyllä todella kaunis! Täällä Czecheissä oli hyvin saman näkoiset joulu markkinat! xx

    wildflowerofprague.blogspot.cz

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! <3