maanantai 28. lokakuuta 2013

EVERYONE SMILES IN THE SAME LANGUAGE

Hallo ihr lieben! <3 Nyt on selvitty ensimmäisestä kunnollisesta STS viikonlopusta Hamburgissa. Oli ihan älyttömän kivaa, mutta se vaan kesti liian vähän aikaa! Ollaan jo suunniteltu niiden ihmisten kanssa missä nähdään seuraavan kerran, mutta silti... Kierreltiin siis Hamburgia ja me löydettiin sitten ruotsalaisen Malvan ja suomalaisen Carlan kanssa Hamburgin keskustasta suomen ja ruotsin liput! Oli pakko mennä ottamaan siihen turistikuvat haha.
Mä raahasin siellä kokoajan kameraa mukana, mutta jotenkin kuvasin tosi vähän. Koko aika meni vaan muiden kanssa jutellessa ja yrittäessä pitää pään kasassa niin monista kielistä. Puhuin ton aikana kuutta eri kieltä! Suomea, saksaa, englantia, ruotsia, espanjaa ja sitten vielä italialaiset opetti meille italiaa. Voitte vaan kuvitella kuinka sekasin menin, kun jo pelkkä englanniksi itsensä esittely meinas kääntyy kokoajan saksaksi... 
Niin ja tosiaan, kun nää italialaiset kirjotti paperille sanoja ja mä yritin lausua niitä, ne sano ettei mulla ollu mitään aksenttia eli lausuin ne ihanniinkun italialaiset! Olin ihan että wow! Mutta italian ja suomen ääntämiset ei ookkaan kauheen kaukana toisistaan... Tai siis suomalaiset osaa varmaan ihan hyvin ääntää italiaa, mutta toistepäin se ei näyttänyt olevan niin helppoa haha. Mutta innoissaan nekin halus oppia suomea! Löydettiin muuten hassuja yhteisiä sanoja, jotka lausutaan samalla tavalla mutta ne tarkottaa iihan eri asioita. Ei ehkä niistä sen enempää hehe...
Meitä oli yhteensä vaan kolmetoista, ja siellä oli siis kai kaikki Saksan vaihtarit... Kaksi asuu Bayerissä (kaaaukana Hamburgista siis) ja loput siinä parinsadan kilometrin säteellä. Maita oli edustettuna Suomi (2), Ruotsi(2), Italia(6), Brasilia(1) ja Kiina(2). Oli jotenkin jännä kun jotkut ei osannut olleenkaan saksaa, eikä yksi oikein myöskään englantia... Mutta kaikki asiat saatiin selvitettyä! Oli jotenkin ihanaa puhua vaihtareiden kanssa, ne kun oikeasti ymmärtää niin hyvin. 
Jotenkin tuolla huomas miten paljon kaikkien saksa oli kehittynyt ja ennenkaikkea tuolla tapas ihania ihmisiä, joiden kanssa nähdään varmasti vielä uudelleen! Tuli muuten nukuttua aika vähän viikonlopun aikana, vaikka sitä kelloakin siirrettiin niin että sai yhden tunnin enemmän....Mutta nyt sanon heihei, tschüss, ciao, adios, hejda(ja se rinkula tonne a:n päälle) tai miten tahansa ja bis zum nächsten mal! 

Rosa 
xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! <3