tiistai 29. tammikuuta 2013

VIHDOINKIN JOTAIN VAIHTOONLÄHTEMISEEN LIITTYVÄÄ

Mä aattelin tehä ekaa kertaa tälläsen vähän pidemmän tekstin liittyen tälläkertaa mun tulevaan vaihtovuoteen Saksassa. Jos teitä ei tää aihe kiinnosta nii skipatkaa ihmeessä.

Mun kaveri Katariina on lähössä n. kuukauden päästä Koreaan vaihtoon. Sillä on muuten blogikin käykääs kattomassa: http://imaginarykorea.blogspot.fi/ Me ollaan puhuttu nyt tän jakson ajan melkeen kokoajan kaikista vaihtoon lähtöön liittyvistä jutuista. Niistä on vaan niin kiva puhua kun on joku, joka (toivottavasti :D) jaksaa kuunnella, ymmärtää ja on yhtä (okei ehkä enemmänkin... :D) innostunut siitä! Tietty Koreaan lähteminen on ihan eri juttu, kuin Saksaan lähteminen, mutta kyllä ne samat jutut molempiin liittyy. Se on vaan vähän outoa, että kun mä oon lähössä vaihtoon, Kata on ollu jo puol vuotta Koreassa... No onneks mulla on muitakin kavereita, jotka on lähössä vaihtoon :D

Musta tuntuu, että mä en ole vielä todellakaan ymmärtänyt sitä, että mä lähen ens syksynä oikeasti asumaan Saksaan. Mun ajatuksissa ensi syksyn kohalla möllöttää vaan suuri aukko. Jotenkin se ei oo vielä valjennut. Varmaan sitten joskus viimestään sillon ku alan pakkaamaan tajuun ehkä jotain. Tai emmätiiä, ehkä mä ymmärrän sen vasta oikeasti sillon kun pääsen vasta Saksaan. Mua pelottaa jo nyt se, että mun pitäs osaa sanoa siellä jotain saksaksi. Ja ymmärtää niiden puhetta!! No emmä tiiä toivottavasti se sitten onnistuu, pitää vaan alkaa treenata jo täällä. 

Mutta siis mä oon nyt tässä vaihtoonlähtöprosessissa siinä vaiheessa, että oon ihan kohta täyttänyt kaikki hakujutut. Siis ne miljoonat todistukset ja lomakkeet ja kirjeet ja kaikki. Jos joku (mieluiten ite sts:än kautta lähtevä) haluaa, että mä tekisin semmosen postauksen, missä kertosin niiden hakuprosessista vähän jotain, niin voin sellasen sitte tehä :) Mutta tähän mennessä oon joutunut kirjottamaan yli 400 sanan kirjeen saksaksi mun huikeilla kahen vuoden ajan opiskelluilla saksantaidoilla. Mulla oli sen kirjottamiseen sellaset kolme kuukautta aikaa, mutta mäpä päätin jättää sen sitte viimesee kahteen viikkoon, hyvä mä! Ja sitte oon joutunut juoksee terkkarilla ja koulussa eri opettajien perässä ja tämmöstä. Voin sanoo, ettei se ainakaan kauheen helppoo oo...

Mä yritän aina kuvitella mun päässä sitä tilannetta, kun astun koneesta ulos ja mun hostperhe tulee hakee mua sieltä kentältä, mutta eihän sellasta voi kuvitella! Tuun varmaan heti ensitöikseni nolaa itteni tai jotain, mutta ei voi mitään :D Enköhän mä ehi tekee niin monta virhettä siellä Saksassa, etten enää muista niitä... :D Mä myös oon miettiny, mitenköhän mun kesä tulee kulumaan, että aattelenkohan mä sillon mitään muutakuin vaihtoonlähtöä. Ainakaan Katariina ei kauheesti näytä muuta tekevän haha :D Mut ehkä se on ihan kivaa! Se kaikki pakkaaminen ja valmistelu ja ja... Nii ja mua kyllä vähän näin etukäteen jännittää se, miten mä tuun pärjää ne muutama päivä ennen lähtöä. Oonkohan mä sillon ihan paniikissa, ja aattelen etten haluu lähtee...? Ainakin kun mä olin kesällä lähössä kielikurssille, tajusin vasta ihan päivää ennen lähtöä, mitä olinkaan tekemässä haha. 

Niin ja tulikin mieleen, että voin vähän selostaa teille mun koulujärjestelmistä täällä Suomessa, jos joku haluaa kuulla! (laittakaapas kommentia jos haluutte ;) ) 

Mutta niin haluisin mielelläni kuulla, jos joku teistä sattuis tietää ihmisiä, jotka on/on ollut Saksassa vaihdossa ja pitänyt siitä blogia. Olis siis kiva jos viittisitte linkkailla tonne kommentteihin! Oon ite yrittänyt etiskellä niitä, mutta musta tuntuu että moni on jäänyt löytymättä.

Kiitos kaikille ihanille, jotka ton jakso lukee! Kuten mä jo moneen kertaan sanoin tuolla, niin kommentoikaa nyt ihmeessä, jos teillä on iiihan mitä tahansa vaihtoonliittyvää juttua kerrottavana! :D kiitoos :)

2 kommenttia:

 1. Sun ulkoasu on aivan mahtava!! Oma blogi näyttää tän jälkeen ihan kömpelöltä.. Ehkä ajan myötä opin nää bloggerin salat niin ettei ulkoasun muokkaamiseen mee aina kymmentä tuntia!
  Alko naurattaan oma vastaava tilanne kun luin ton että mitä kun nousee koneesta ja perhe on vastassa. Mulle iski vasta koneeseen istuessa että enhän mä osaa lausettakaan ranskaa, istuin sanakirja kädessä hermostuneena koko lennon ja perille päästyä en saanut sanaakaan suusta koko tunnin kestävän automatkan aikana kun ajettiin kentältä kotiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos! :) Kyllähän ne aika nopeasti oppii ;)
   haha voi ei :D Musta jotenkin tuntuu, että mulle tulee käymään ihan täsmälleen samalla tavalla... :D Hyvä tietää sitten että en oo ainoa! :)

   Poista

Kiitos kommenteista! <3